Thuiswerken met artikelen van B&O

Thuiswerken met artikelen van B&O

Het Coronavirus heeft een grote impact (gehad) op het werkleven in Nederland. Zo werd op 12 maart van dit jaar opgedragen zo veel mogelijk thuis te werken. Veel bedrijven hebben manieren gevonden om alle medewerkers thuis te kunnen laten werken, maar wat als het thuiswerken een succes is gebleken?

Veel mensen zijn gevraagd -of zelf van plan- om ook ná de Coronacrisis enkele dagen thuis te blijven werken, omdat de werkgever gemerkt heeft dat de medewerkers efficiënter te werk gaan of omdat het de werknemers zelf zo goed bevalt.

Het inrichten van een goede en plezierige werkplek is natuurlijk van cruciaal belang. Bang & Olufsen levert diverse artikelen die hieraan een nuttige bijdrage kunnen leveren, denk aan bluetooth speakers voor handsfree bellen, zoomen, skypen, etc. en hoofdtelefoons mét en zonder (actieve) noise cancelling.

Een paar nuttige tips waarmee de aanschaf van dergelijke artikelen mogelijk ook voor u iets makkelijker wordt gemaakt:

Vergoeden van communicatiemiddelen

Wanneer de thuiswerker internet, telefoon en andere communi-catiemiddelen voor meer dan 10% gebruikt voor het werken, mag de werkgever deze vergoeden én is de vergoeding belastingvrij.

Vergoeden van een persoonlijke computer

Wanneer de thuiswerker 90% van de tijd een eigen computer gebruikt, kan de werkgever opteren om deze voor de werknemer te vergoeden. Het is hierbij echter wel van belang dat de werknemer vrijwel altijd thuiswerkt, aangezien dit alleen mogelijk is bij 90% en meer.

Vergoeden van de thuiswerkomgeving

Ook kan de werkgever aan de inrichting van de werkplek mee-betalen. De maximale (onbelaste) limiet bedraagt € 1815,- per vijf jaar. Hierbij zijn voorwaarden van toepassing om te zorgen dat dit ook allemaal mogelijk is. Zo moet er in een contract worden vastgelegd op welke dagen de werknemer thuiswerkt en welke dagen de werknemer naar het werk reist.