Innuos Zen Mini CD Ripper

BESCHRIJVING

De InnuOS ZEN mini MK3 is eerste netwerkspeler, cd-ripper en opslag van het merk InnuOS. De ZENmini biedt u de gemakken van een netwerkspeler en met de ZENmini kan uw tevens uw huidige cd-collectie digitaliseren. De InnuOS ZEN mini MK3 beschikt over een DAC ontwikkelt door m2tech (24/192khz). Op deze manier kunt u de ZENmini analoog aansluiten op uw versterker. Heeft u een eigen DAC? Dan kan u de ZENmini ook nog digitaal aansluiten op DAC.

De InnuOS ZENmini MK3 wordt standaard geleverd met een geschakelde voeding. Deze is up te graden met een lineare voeding in de vorm van de LPSU. Op deze manier krijgt u een rustiger geluidsbeeld en een bredere soundstage.

INNUOS ZENMINI MK3

De naam InnuOS is gebaseerd op de software van het apparaat. Alle InnuOS spelers beschikken over dezelfde software. Via een tablet, laptop of pc zijn er verschillende aanpassingen te doen aan het systeem om het naar uw eigen wens te maken. U krijgt hieronder een korte uitleg van de mogelijkheden van InnuOS.

BENADEREN VAN DE WEBINTERFACE

Het probleem is vast voor vele herkenbaar. Welke IP-adres heeft mijn apparaat nu? Bij InnuOS hebben ze hier iets op bedacht. Op deze manier hoeft u nooit te zoeken naar InnuOS. U typt in een webbrowser in my.innuos.com op bijvoorbeeld uw tablet of pc/laptop om alle InnuOS-apparaten in het netwerk te vermelden en vanaf daar toegang te krijgen tot de InnuOS webinterface.

CD’S RIPPEN

De InnuOS netwerkspelers kunnen u cd’s rippen in zowel FLAC als WAV. Via de webinterface van de Innuos kan u kiezen tussen één van de twee. De cd’s worden automatisch gecontroleerd tijdens het rippen met AccurateStream. Op deze manier wordt de cd altijd in de beste kwaliteit gedigitaliseerd.

Bij InnuOs heeft u de keuze om te kiezen tussen automatische rip en handmatige rip (via de webinterface). Bij het automatisch rippen hoeft u alleen de cd in het apparaat te stoppen en de InnuOS zoekt er automatische de gegevens en albumhoes bij.

Als u de keuze maakt voor handmatige rip kunt u via de webinterface zelf nog eventueel de gegevens aanpassen voordat u gaat rippen.

In de webinterface is ook de keuze om te kiezen voor Quiet mode. Op deze manier hoort u de InnuOS nauwelijks rippen en kunt u in stilte genieten van de muziek.

Eventueel is het mogelijk op het apparaat offline te laten rippen. Als de InnuOS in later stadium op het internet wordt aangesloten kunt u via de webinterface met één simple klik alle informatie van de cd’s binnen halen.

IMPORTEREN VAN MUZIEK

Heeft u al muziek op een usb-stick, externe harde schijf of bijvoorbeeld NAS? Via de webinterface van de InnuOs kunt u gemakkelijk de muziek overzetten naar de interne harde schijf van de InnuOS.

De InnuOS beschikt over een intelligentie importeerfunctie. Op deze manier hoeft u er zelf niet naar om te kijken. De Innuos bekijkt voor u:

 • De muziek organiseren op basis van formaatkwaliteit (gecomprimeerd, cd-kwaliteit of hoge resolutie), artiest en album
 • Verwijderen van zeer lange bestandsnamen of illegale tekens
 • Metadata toevoegen aan WAV-bestanden op basis van mapstructuur
 • Downloaden van online winkels

Qobuz, Linn Records, HD Tracks, HiResAudio, B&W Society of Sound, iTunes, Amazon en meer. Download de muziekbestanden (zelfs als ze zich in een zip- of tar-bestand bevinden) naar de gedeelde map Auto Import en de server zorgt voor het toevoegen en bijwerken van de muziekbibliotheek.

BEHEER UW MUZIEKBIBLIOTHEEK

Blader door uw bibliotheek, selecteer het album dat u wilt bijwerken en begin direct met bewerken op uw tablet of smartphone. U kunt de omslag wijzigen, genres beheren op basis van eerder gebruikte genres of eenvoudigweg het album verwijderen – dat kan niet eenvoudiger.

QUARANTAINE

Quarantaine is een verzamelgebied, apart van de muziekbibliotheek, waar eventuele albums die aandacht nodig hebben, worden geplaatst, zodat ze kunnen worden gerepareerd voordat ze de muziekbibliotheek in gaan. Waaronder:

 • Albums zonder metagegevens
 • Geripte albums met beschadigde nummers
 • Potentieel gedupliceerde albums
 • Albums zijn offline geript
 • Automatische update van de muziekbibliotheek

Nadat muziek is toegevoegd, gewijzigd of verwijderd, wordt de bibliotheek automatisch bijgewerkt, evenals gekoppelde systemen zoals Sonos of UPnP Streamers.

SOFTWARE UPDATES

Via de webinterface kunt u het systeem bijwerken naar de laatste software. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is op knop te drukken en de InnuOS doet de rest.

AUTOMATISCHE BACK-UP NAAR USB-SCHIJF OF NAS

De back-up van uw muziekbibliotheek kan op InnuOS worden ingesteld om automatisch te starten op basis van bibliotheekgroei (bijvoorbeeld elke keer dat 50 CD’s worden toegevoegd). De back-up kan gedaan worden naar een externe USB (gekoppeld aan de InnuOS speler) of naar een NAS binnen het netwerk.

STREAMINGDIENSTEN

De InnuOS biedt naast cd’s rippen meer mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld gratis luisteren naar uw favoriete internetradiostation of streamen via bijvoorbeeld Tidal, Qobuz of Spotify (voor deze diensten is wel een abonnement nodig).

ONDERSTEUNENDE MUZIEKFORMATEN

De InnuOS speelt FLAC, DSD, MQA, WAV, Apple Lossless, AIFF, M4A en MP3 met bitrates tot 32bit / 384KHz en DSD256 bij verbinding met compatibele DAC’s.

ROON

De Innuos heeft naast eigen software ook de mogelijkheid om als Roon Server en/of Player gebruikt te worden. Op deze manier kunt u gebruik maken van de mogelijkheden van Roon. Voor de diensten van Roon is wel een licentie nodig van Roon.

OPSLAG

De ZENmini is verkrijgbaar met verschillende harde schijven:

 • 1TB
 • 2TB
 • 4TB
 • 8TB

De ZENmini is optioneel verkrijgbaar met LPSU voeding.